OBS, banan för 2019 är inte färdig ännu, njut av förra årets bana så länge.

 

Katrineholm swimrun är ett centralt men naturnära lopp som visar upp några av våra bästa platser i och kring Djulöområdet. Banan är en fullt uppnåelig utmaning för en vardagsmotionär, samtidigt som det är en tuffare sprintbana för en erfaren swimrunner.

 

Start och mål sker vid Stora Djulö Herrgård och löper genom trollsk skog, på stigar, spångar, i obanad terräng och mindre vägar. Efter en inledande löpning på ca 1km hoppar deltagarna i vattnet vid Djulöbadet för att simma rakt över sjön till Djulönäs. Fortsätter därifrån på grusväg som övergår i stig för att efter ca 3km anlända till den medeltida ruinen Trolleträsk. En kort simning över viken och sen vidare på lättsprungen väg fram till Djulökvarn. Härifrån fortsätter loppet i vattnet upp till Duveholms herrgård. Därefter löpning på stigar och spångar runt svartbäcken och Backa hage, för att sedan återigen komma till herrgården och den tredje simsträckan. Efter avverkad simning beger vi oss återigen in i skogen och löpning på en smal stig med lövklätt tak. Efter ett tredje besök på herrgården simmar vi tillbaka till Djulökvarn för att ge oss ut på den sista löpsträckan in i mål.

 

Totalt är banan 12km lång varav 10 520m är löpning och 1 350m simning, fördelat på 6st löp- och 5st simsträckor. Banan är snitslad och på ställen där stigar delar sig eller där biltrafik kan förekomma finns funktionärer utplacerade. Det finns även funktionärer vid upp och nedgång till simningar, samt i båtar.

 

Vid Djulökvarn finns en vätskestation som de tävlande kommer passera två gånger. Lämpliga platser för åskådare och hejarklack är; Trolleträsk, Djulökvarn, Jordvallstorp, Backa hage och Djulöbadet.